Backlink  Al

Class C IP Kontrol Aracı

En fazla 40 Alan Adı girin (Her Alan Adı ayrı satırda olmalıdır)



Captcha

Backlink  Al

Class C IP Kontrol Aracı

Class C IP KONTROL ARACI NASIL ÇALIŞIR?

Class C IP Kontrol Aracı oldukça basit bir kullanıma sahiptir. Metin alanına tanımlamak istediğiniz sitelerin alan adını girin. Ardından, c Classı IP kontrol aracına giriş yaptıktan sonra "Bilgi Al" düğmesine tıklayın. Araç testi çalıştırır ve sonuçları döndürür.

Metin Alanına 20 Alan Adı Girin, (Her Alan Adı Ayrı Satırda Olmalıdır)
"Bilgi Al" Düğmesine Tıklayın
Sonuçlar bölümünde, C Classı IP kontrol aracı, girdiğiniz ana bilgisayar adlarını gösterecek ve her ana bilgisayar adının yanında IP adresini, C Classı IP'yi ve durumu gösterecektir.

Sonuçlar, aynı Class C IP'sini paylaşan ana bilgisayarları gösterecek ve durum "geçerli" ise her şey yolundadır. Bu çift IP adresi kontrol aracı, aynı IP'leri paylaşan diğer web sitelerini bilmek için kullanışlıdır.

Class C IP NEDİR?

İnternete bağlanan her cihaz benzersiz bir IP'ye atanmıştır. Sistemlerin birbirlerini dağıtılmış ağlarda, internet gibi, bulması için ağdaki her düğüme benzersiz bir adres atanır.

Bu adres genellikle 'IP adresi' veya 'IP' olarak bilinir. IP adresi, ağın ve ağın ana bilgisayarını tanımlayan iki alt adres içerir. IP adresi, 0 ile 255 arasında değişen dört sayı setinden oluşur ve ondalık formda bir (.) ile ayrılmıştır. Örneğin, 192.68.100.4 geçerli bir IP'dir.

IP ADRES Classları

Beş Class IP adresi vardır ve bizim ilgilendiğimiz Class C IP'dir:

Class A
Bir Class A adresinin ilk biti her zaman 0 olarak ayarlanır. Adresin ağ kısmı için yedi bit bırakır. Class A adresleri 0.0.0.0 - 127.0.0.0 aralığında değişir. Bu, yalnızca 128 ağ numarası olabilir anlamına gelir.

Class B
Bir Class B adresinin ilk biti her zaman 1 olarak ayarlanır ve ikinci bit 0 olarak ayarlanır. 16,384 ağa Class B adresleri atanabilir. Sayılar 128.0.0.0 - 191.255.0.0 arasında değişir.

Class C
Class C adreslerinin ilk iki biti 1 olarak ayarlanmıştır ve üçüncü bit 0 olarak ayarlanmıştır. Bu, 2,097,152 ağın bu Class adresine atanabileceği anlamına gelir. Sayılar 192.0.0.0 - 223.255.255.0 arasında değişir. Class C IP Adresi Örneği 123.789.456.1

Class D
Class D adreslerinin ilk üç biti 1 olarak ayarlanmıştır ve dördüncü bit 0 olarak ayarlanmıştır. Class D adresleri çok noktaya iletişim uygulamaları için kullanılır. Sayılar 224.0.0.0 - 239.255.255.255 arasında değişir ve çok noktaya iletişim grupları için ayrılmıştır.

Class E
Class E adresleri deney ve test amaçları için ayrılmıştır ve hiçbir standart formda kullanılmamıştır.

Class C IP ADRESİ NEDİR?

Class A ve B çok büyük ve orta ölçekli kuruluşlara atanmıştır. Class C, küçük şirketlere atanmış en popüler adres Classıdır ve en çok kullanılan IP'lerdir. Küçük ve orta ölçekli internet servis sağlayıcıları, müşterilerine atadıkları bir havuz Classı C IP satın alırlar. İnternet servis sağlayıcıları, müşterilerine dinamik (paylaşılan) IP adresleri sağlar. Bunun nedeni, paylaşıldıkları için daha ucuz ve daha popüler olmalarıdır. İkinci olarak, IP'leri atanmış kullanıcılar 7/24 kullanmazlar. Bu yüzden bir kullanıcı çıkış yaparsa veya bir web sitesine trafik olmazsa, IP adresleri diğer kullanıcılara ve web sitelerine atanır.

C Classı dinamik IP adreslerinin avantajları, ucuz olmaları ve interneti ağır kullanan kullanıcılar ve web siteleri için daha uygundur. Evde beş kişi WiFi'yi paylaşıyorsa, size bir dinamik adres atanır ve interneti kullanmadığınızda adresiniz sadece giriş yapan başka bir kullanıcıya atanır. İnterneti tekrar kullandığınızda, farklı bir IP atanırsınız. Bu IP, internet servis sağlayıcınızın satın aldığı Class C IP adres aralığındaki mevcut havuzdan atanır.

Class C IP KONTROL ARACININ AMACI NEDİR?

Class C IP Kontrol Aracı'nın amacı, paylaşılan barındırmada aynı Class C IP'sinin paylaşılıp paylaşılmadığını belirlemektir. Ayrıca, C Classı blokların kopya IP adreslerini bulmaya yardımcı olur.

Dinamik Class C IP bloğu, birden çok düğüm arasında paylaşıldığı için bunlarla ilişkili tehlikeler vardır. Web sitenizin dinamik bir C Classı IP adresi varsa, web sitenizin arama motorlarında sıralamasını etkileyebilir ve SEO çabalarınız boşa gidebilir. IP'si sizinki ile aynı olan bir web sitesi kara listeye alındığında, web siteniz de kara listeye alınabilir. Bir arama motoru bir web sitesini kara listeye aldığında, sadece alan adıyla değil, IP adresiyle de kara listeye alır. Arama motorları bir web sitesini ziyaret ettiklerinde bunu IP'siyle yapar, çünkü IP adresi alanın benzersiz kimliğidir. İnternet servis sağlayıcıları bu olasılığı öngörür ve bir web sitesi kara listeye alınırsa, aynı dinamik Class C IP adres aralığını paylaşan diğer web sitelerine yeni bir IP atarlar.

İnternet servis sağlayıcıları, barındırma hizmeti sağlayıcı sistemlerinin "temiz" kalmasını ve kötü amaçlı saldırılardan etkilenmemesini sağlamak için güvenlik duvarları ve diğer gerekli uygulamaları ve donanımları kurarlar. Hackerlar ve diğer kötü niyetli kişiler web sitelerine sızmaya ve zarar vermeye çalıştıklarında, internet servis sağlayıcıları ağlarını ve barındırma hizmetlerini korumak için önlemler almaya zorlanır.

Class C IP KONTROL ARACINI NE ZAMAN KULLANMALISINIZ?

Web siteniz için bir barındırma hizmeti satın aldıysanız, muhtemelen web sitenizin aynı Class C IP'sini paylaşan diğer web sitelerini bilmek isteyeceksinizdir.

Her zaman bir Class C IP adresi kontrolü yapmak için bu kullanışlı aracı smallseotools.com'dan kullanabilirsiniz.

Class C IP ADRESLERİ KONTROLÜNÜN AVANTAJLARI

Aynı IP adresini paylaşan spam sitelerini tespit etmeye yardımcı olur.
Kopya IP adreslerini ve C Classı bloklarının IP adreslerini keşfedebilirsiniz.
Alan adlarından biri sahte faaliyetlere karışıyorsa, zamanında gerekli adımı atarak sitenizi koruyabilir ve Google ve diğer arama motorlarının yasaklanma şansını azaltabilirsiniz. Class C IP Adresi Kontrol Aracı'nı kullanarak alan adlarınızı düzenli olarak kontrol etmek, Arama Motorundaki sıralamanızı da korur.
Bunun dışında, bir grup c Classı ip kontrolü yapabilirsiniz. İnternet'teki bazı sitelerden c Classı ip kontrolü yapın. Bu test, web sitelerinin temiz olup olmadığını ve virüslerden, spam'den ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için kullanılan araçları gösterir.


Backlink Satın Al Backlink Satın Al