Backlink  Al

DNS Kayıtlarını Bul


Bir URL girin



Captcha

Backlink  Al

DNS Kayıtlarını Bul

DNS KAYITLARINI BULMA

Bir URL Girin Kayıtları Al DNS Kayıtları Hakkında İnternet üzerinde milyonlarca web sitesi canlı ve faal durumdadır. Bu siteler dünya çapında bulunan web sunucuları tarafından barındırılır ve yönetilir.

Bir web sitesini ve nereden barındırıldığını bulmak için bir dizin gereklidir, aksi takdirde web sitelerini bulmak neredeyse imkansız olurdu. DNS, dünyanın en büyük dijital veritabanı olan Alan Adı Sistemi'nin kısaltmasıdır. Bu veritabanı dünyadaki her web sitesi hakkında bilgi içerir. İnternete gelen her web sitesi ve her makine, dijital bir adres olan bir IP adresine sahiptir. Bir web sitesinin alan adı, bu veritabanında IP adresiyle birlikte depolanır. Bir web sunucusuna bir arama tarayıcısının isteğine nasıl yanıt verileceğini söyleyen veri dosyalarına DNS kayıtları denir.

DNS Kayıtları Detayları Bilgisayar argosunda, DNS kayıtları "eşleme dosyaları" olarak adlandırılır. Bir web sunucusu, bir kullanıcının belirli bir web sitesini ziyaret etmek için bir isteğini gönderdiğinde, istek DNS veritabanına gönderilir. Bu veritabanı kayıtlarını arar, web sitesinin IP adresini bulur ve istekte bulunan sunucuya iletilir. Bu bilgiyi aldıktan sonra, istekte bulunan sunucu IP adresini kullanarak web sitesini bulur ve isteği başlatan kullanıcıya görüntüler.

Tüm DNS kayıtlarına, DNS sözdizimi olarak bilinen harfler eşlik eder. Tüm DNS kayıtlarıyla birlikte yaygın olarak kullanılan bazı sözdizimleri şunlardır: A, AAAA, CNAME, MX, PTR, NS, SOA, SRV, TXT ve NAPTR.

DNS Sözdizimi Açıklaması DNS kaydındaki 'A' sözdizimi, en temel türdür. 'Adres' anlamına gelir ve web sitesinin IP adresini belirtir.

'AAAA' kaydı, 128 bitlik bir IPV6 adresi olan bir IPV6 adresidir.

'CNAME', alt etki alanlarını mevcut DNS kayıtlarıyla ilişkilendirmek için kullanılan 'konik ad' anlamına gelir.

'MX', posta değişimini temsil eder ve posta değişim sunucuları için kullanılır.

'PTR' kaydı, adı işaret eden bir işaretçi kaydıdır ve bir IPV4 adresini CNAME'e eşler.

"NS" kaydı, alanın bulunduğu sunucuyu gösteren 'ad sunucusu' anlamına gelir.

'SOA' kaydı, alan hakkında önemli bilgileri depolar, son ne zaman güncellendiği vb.

"SRV" kaydı, alanın hangi TCP hizmetini işlettiğini gösterir.

'TXT' kaydı, web sitesi yöneticisinin kayda herhangi bir metin eklemesine izin verir.

DNS kayıtlarını neden kontrol etmelisiniz?

Herhangi bir web sitesinin DNS kayıtları, web yöneticileri ve SEO uzmanları için hayati bilgiler içerir. Bu kayıtlar, görmek isteyebileceğiniz herhangi bir web sitesi hakkında detaylar verir. Bir alan adının IP adresini bilmek istiyorsanız, bu bilgiyi o alanın DNS kayıtlarına bakarak alabilirsiniz. Bir IP adresi, alanın hangi adresten barındırıldığını size söyler ve IP adreslerinin yapısını biliyorsanız, alanın hangi ülkede barındırıldığını da bilirsiniz. IP adresleri telefon numaraları gibi atanır. Her ülkeye belirli bir numara, ardından bir şehir kodu ve ardından asıl telefon numarası izler. Uluslararası bir arama yapmak için uluslararası kodu, alan kodunu ve aramayı yapmak istediğiniz numarayı çevirmeniz gerekir. Benzer şekilde, IP adresleri de belirli bir yapıyı takip ederek atanır.

DNS kayıtlarını görüntülerken aldığınız diğer önemli bilgiler, alanla ilişkilendirilmiş olan alt etki alanlarının adresleridir. Ayrıca alanın son ne zaman güncellendiği, yenileme hızı vb. hakkında bilgi alırsınız.

Bir rakibin DNS kayıtlarını kontrol etmek ve nereden barındırıldığını ve web sitesi hakkında diğer bilgileri görmek isteyebilirsiniz. DNS kayıtları, bir web sitesini kurarken veya yönetirken web yöneticileri ve SEO'lar için faydalıdır.

DNS kayıtlarını nasıl bulabilirim? Bir alanın DNS kayıtlarını bulmak istiyorsanız, size bu kayıtları getirip gösterecek bir SEO aracı kullanmanız gerekecektir. Bunun için arama tarayıcınızdan smallseotools.com adresine gidin ve simgeleri aşağı kaydırarak 'DNS Kayıtlarını Bul' simgesini bulana kadar gidin ve üzerine tıklayın. Veya smallseotools.com/find-dns-records adresini arama tarayıcınıza kopyalayıp yapıştırarak doğrudan araca gidebilirsiniz.

Siteye girdiğinizde, DNS kayıtlarını almak istediğiniz web sitesinin alan adını yazın. 'Gönder' düğmesine basın ve saniyeler içinde alan adının DNS kayıtlarını alacaktır. Burada, bir alan için tüm DNS kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Şimdi kayıtları inceleyebilir ve "A" türü kayıtta listelenen IP adresini görebilirsiniz. Liste ayrıca 'NS', 'SOA', 'MX' ve 'TXT' kayıtlarını içerecektir.

DNS kayıtlarında bulunan bu bilgilerin hepsi, bir alanın hangi ortamda çalıştığını ve onunla ilişkilendirilen tüm parametreleri bilmek açısından çok yararlıdır.

Ayrıca Google DNS sorgusu yapabilir, bir DNS whois araması yapabilir ve DNS kayıtlarını gömerek kontrol edebilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız olursa, IP adresini bulmak için aramayı nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sonuç DNS kayıtlarını almak ve incelemek, SEO ve web yöneticileri için önemlidir. Bir web barındırma hizmeti kullanmaya karar verdiğinizde, web sitenizin IP adresini ve alanınız için sunulan ek hizmetleri bilmek isteyeceksinizdir. İnternet servisi yavaşsa veya yenileme hızı düşükse, web barındırma hizmeti sağlayıcınızdan bunları iyileştirmesini isteyebilirsiniz.

Bir web sitesi, DNS kayıtları DNS veritabanında depolanmadan işlev göremez. Tüm web sunucularının bir ziyaretçinin isteğini işlemek için kullandığı sunucudur ve onları doğru yere yönlendirir. Örneğin, bir web sitesi sahibi web barındırma hizmeti sağlayıcısını değiştirmeye ve alanı daha iyi bir sağlayıcıya taşımaya karar verebilir. Yeni barındırma sunucularına kaydolduğunda, DNS kayıtlarındaki alanla ilgili bilgiler güncellenecektir.

DNS kayıtları olmadan hiçbir web sitesi İnternet'te işlev göremez.


Backlink Satın Al Backlink Satın Al